Batık Şehir Kekova

Villa kiralayarak tatil yapmak isteyenler arasında son dönemlerin en popüler tatil beldesi olan  Kalkan çok farklı tatil taleplerine cevap veriyor. Coğrafi konumu nedeniyle her noktasından eşssiz deniz manzarasını seyredebileceğiniz kiralık tatil vilları, balayı çiftleri için özel olarak hazırlanmış, doğa içerisinde gözlerden uzak romantik bir tatil imkanı sunan balayı villaları, muhafazakar ailelerin taleplerine uygun izole edilmiş muhafazakar tatil villaları, ekonomik villalar ve daha bir çok alternatif. Son derece konforlu, şık ve modern villalarda kapalı ısıtmalı havuz, sauna, jakuzi ve Türk hamamı gibi bir çok imkan da sunuluyor. Tüm bu konforun yanı sıra bölgede gezilip görülmesi gereken yerlerin çok olması da Kaş Kalkan bölesini cazip hale getiriyor. Bunların en başında ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken dünyaca ünlü batık şehir Kekova geliyor. 

Batık Şehir Kekova (Likyaca: Dolichiste), Antalya ilinin Demre ilçesinde Kaleköy ve Üçağız yakınlarında bulunan küçük kayalık bir adadır. Kaynaklarda yaygın olarak "Kakava" olarak geçmektedir. 4.5 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip olmasına rağmen ada ıssız. Adada otel ve kafeler bulunmakta olup, adaya tekne ile ulaşılabilir. 

Likya'nın ticaret merkezi olan Kekova limanı, 2. yüzyılda Batı Akdeniz'de şiddetli bir depremle sular altında kalmış ve son yıllarda Türkiye'nin önemli bir turizm merkezi haline gelmiştir Yüzmenin ve dalmanın yasak olduğu bölgelerde dalış sırasında sular altında kalan tarihi eserlerin birçoğunun yok olduğu, bir kısmının da akıntılar tarafından deniz kumu altında kaldığı görülüyor. Özellikle Kekokava Adası kıyılarında 20 ve 30 metre derinliklerde yapılan incelemelerde defineciler yüzlerce amfora kırdı. Antalya'nın Demre ilçesine bağlı batık şehri Kekova, tarihi dokusu ve Akdeniz'in en temiz denizi ve büyüleyici atmosferiyle her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti kendine çekiyor.