Görülmesi Gereken Yerler

Hayalet Şehir Kayaköy

Villa kiralayarak tatil yapmak isteyen tatilcilerin uğrak yeri olan Kaş Kalkan bölgesi tarihi ve doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerini büyülüyor. Yüksek kalite standartlarına sahip özel havuzlu tatil villaları ev konfurunda tatil imkanı sunarken  gezilip görülmesi gereken tarihi ve doğal güzelliklerede ev sahipliği yapıyor. Kalkan'a 90 km mesafede Fethiye de bulunan Kayaköy tarihi geçmişi ve hüzünlü hikayesi ile bunların başında geliyor.

Anadolu'nun yakın tarihinin en önemli tanıklarından Fethiye şehir merkezine 8 km uzaklıktaki Kayaköy, terk edilmiş taş evleriyle adeta hayalet bir köy, engebeli bir arazide dar sokaklarına inşa edilen taş evleri, kiliseleri ve muhteşem manzarasıyla Fethiye çevresinde görülmesi gereken yerlerden birisidir bu antik Rum köyü.

Mübadeleden önce adı Levissi olan Kayaköy, yamacın üzerinde bulunuyor ve son yıllarda canlandırmak amacıyla restorasyon çalışmaları yapılıyor. Birçok butik otel, restoran ve kafeye ev sahipliği yapan Kayaköy, heyecan verici hikayeleri ve eşsiz mimarisi ile bölgenin turistik merkezlerinden birisi. Kayaköy'de birbiri ardına butik oteller, kafeler ve restoranlar açıldı.Son yıllarda turist sayısının artmasıyla birlikte Kayaköy'ün eski günlere dönüşünün ilk adımı olarak bilinen hızlı bir dönüşüm sürecine girdi. bir "hayalet köy" olarak.

Türkiye ve Yunanistan 1923'te bir mübadele anlaşması imzalayana kadar, çoğunluğu Hristiyan olan köy, Hristiyan nüfusun karşı tarafa gönderilmesinden sonra hayalet köy haline geldi. Mübadelenin simgelerinden biri olan Batı Anadolu'daki mübadelenin en acı tanıklarından biri de Kayaköy. Kayaköy, Fethiye gece hayatının kalbi olan Hisarönü'ne sadece birkaç kilometre uzaklıkta yer almaktadır. 

Kayaköy, yabani otlarla kaplı taş sokakları, terk edilmiş evleri ve binaları ile hüzünlü bir atmosfer. Kayaköy'ün en yüksek noktası ve arkasından muhteşem bir Akdeniz ve Ölüdeniz manzarası. Köyün tarihi, mübadele öncesi Anadolu Müslümanları ve Rum Ortodoks Hıristiyanların uyum içinde yaşadığı 14. yüzyıla kadar uzanıyor.