Yaz tatilinde denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyen binlerce tatil sever Akdeniz sahillerine akın ediyor. Villa kiralayarak tatil yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği Kaş Kalkan bölgesi çok çeşitli villa tatili taleplerine de cevap veriyor. Muhafzakar tatil villası olarak kategorize edilen, havuz terasının dış etkenlere karşı izole edilerek tamamen korunaklı hale getirilen, mahremiyete önem veren villardan, denize yakın ve deniz manzaralı tatil villarına ve yeni evlenen çiftlerin balayı tatili için talep ettiği özel olarak balayı konseptinde hazırlanmış balayı villalarına kadar bir çok değişik tatil talebini karşılıyor. Bu kadar çok çeşitli tatil talebini karşılarken misafirlerine tarihi ve doğal güzelliklerini de sunuyor. O güzelliklerden birisi olan Kaputaş plajı her yıl 10 binlerce tatilci ve doğa severi kendisine çekiyor.

Hiç şüphesiz Türkiye'nin en iyi doğal koylarından birisi olan Kaputaş Plajı'nın en önemli özelliği kanyonun ağzındaki kumsalıdır. Bu özelliği sayesinde mimari etkilerden korunur ve doğal yapısı misafirlerini adeta büyüler.

Bölgeye karayolu ile girildiğinde 187 basamakla merdivenlerden inilerek plaj alanına ulaşılır. Bu plajı güzel yapan bir diğer özellik ise yeraltı suyunun kumun altından kayarak denizle buluşmasıdır. Bu muhteşem turkuaz renginin ve Akdeniz'de olmasına rağmen çok serin suların nedeni bu yeraltı sularıdır. Bahsettiğimiz bu özelliklere ek olarak  Mavi Mağara olarak bilinen deliğin varlığı Kaş Kaputaş Plajı'nın turistik önemini arttırmaktadır. Her yıl binlerce insan bu güzelliği bir an görebilmek ve eşsiz kumsalında deniz havasını içine çekebilmek ve berrak tertemiz suyunda serinlemek için bu plaja akın ediyor.

Bu güzelliği görebilmek için kanyona akın eden tatilciler elbette bazı güçlükleri de beraberinde getiriyor. Bunların başında dar kanyon yollarında uzun araba kuyrukları geliyor. Plaj için sabahları gitmek ya da sakin bir döneme denk gelmek bu yoğunluktan etkilenmenizi engelleyecektir.