Tatil Yerleri

Sarıbelen

Kaş Sarıbelen köyü, Sarıbelen mahallesi Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 201 km, Kaş ilçesine 26 km uzaklıktadır.

Sarıbelen, Yörük Türkmenlerdir. Köy Yörük Türkmen Köyüdür. Sarıbelen Köyü'nün eski ismi Sidek olarak geçmektedir. Sarıbelen Köyü - Sarıbelen Mahallesi - Likya YoluBu köyde suyun çok az olduğu için ismi Sarıbelen olarak geçmektedir. Bu köyün yeraltı suları belli bir kanallar (hatlar) şeklinde geçtiği bilinerek, bazı yerler sontaj ile su kuyusu kazmışlar ve 2010 yılından sonra ise kapalı sera ile verimli bir köy haline getirmeyi başarmışlardır.

Kalkan bu köyün Bucağı olup ilerleyen yıllarda bu Kalkan'dan dağılmaya başlayarak Sarıbelen'in değeri yükseleceği konuşuluyor. Bu köy düz bir ova olarak uzanmaktadır. Bir sonraki köy ile bu ova sona ermektedir. Bu köyün ismi ise Hacıoğlan olarak geçmektedir. Hacıoğlan ise yavaş yavaş zeytin dikilmeye başlandığı bahsediliyor ilerde bu zeytin tarlalarının çoğalacağı bahsediliyor. Sarıbelen sahile en fazla 10 km olup araba ile 10 dk içersinde varılmaktadır ve bu köy eski tarihi bir Likya yolu'dur, ve bu yol üzeri tarihi güzellikler ve eserler olduğu için bu tarihi yerlere çok yakın bir köydür. Buradaki insanlar kışları geçimini sağlamak için Ova, Kınık ve Yeşilköy gibi çiftçiliğin bol olduğu yere gitmektedirler. Bu çiftçilik Yaz aylarında sona ererek, yaz ayları bu köy daha kalabalık ve akşamları serin olan bir köydür Sarıbelen.

Kaynak