Görülmesi Gereken Yerler

Saklıkent Kanyonu

Kiralık villada tatil yapmak güzel bir fikir ancak koca gün villada kalıp havuza girmek bir müddet sonra sıkıcı olacaktır. Kaş Kalkan bölgesi tarihi ve doğal güzellikleriyle mutlaka gezilip görülmesi gereken destinasyonları etrafında barındırıyor. Doğa içerisinde korunaklı özel havuzlu bir villada yapacağınız tatilin yanı sıra, gezip gördüğünüz yerler ile de tatilinizi unutulmaz kılıp, ayrı bir anlam katarsınız. Kalkan'a sadece 45 km mesafede bulunan eşsiz bir doğa harikası olan Saklıkent Kanyonunu buraya kadar gelip de görmeden dönmek olmaz. 

Fethiye en çok Ölüdeniz ile tanınır, ancak tarihi ve doğa harikası Saklıkent Kanyonu da eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Saklıkent, Fethiye'ye yaklaşık 45 dakika uzaklıktadır. Salıkkent  Kanyonu birçok tarihi mekana yakın olmasına rağmen 26 yıl önce bir çoban tarafından keşfedilmiştir. Mayıs ayında dağlarda eriyen karın buz gibi suları kayaların arasına gizlenmiş sığınağa akar.

Saklıkent Milli Parkı, Akdeniz'in en özel yerlerinden biridir. Milli Park kanyonu ile eşsiz bir doğa harikasıdır ve görülmeye değerdir. Arabanızla yada turlara katılarak Saklıkent Kanyonunu görmeden ayrılmayın. İlk girdiğinizde sizi kayanın içine gizlenmiş bir kanyon karşılıyor. Kanyonda suyun içinde uzunca bir süre yürüyüp kayaların üstünden geçmek zorunda kalacağınız için ya sandalet tarzında yada lastik deniz ayakkabıları alırsanız daha konforlu bir gezi yapmış olursunuz. Eğer yanınızda getirmek istemezseniz orada kiralayabileceğiniz veya satın alabileceğiniz dükkanlar mevcut. İlk girdiğinizde kayalıklara monte edilmiş tahta bir yol üstünden yürüyorsunuz. Altınızda akan kar suyu kanyon ile mükemmel bir uyum içerisinde. İlk etapta kanyon suyu size fazlaca sakin gelebilir fakat adımlarınız ilerledikçe suyun sertliği artıyor ve beyaz köpüklü sular sizi bekliyor. Bu suda yüzme düşüncesi bile insanı o aşamada heyecanlandırmaya yetiyor. Kayaların içinde ağaçların arasında ve sertliği artan hırçın suyun ilerisine doğru ilerledikçe üşümeye başladığınızı hissedeceksiniz. Temmuz ve agustos sıcağı düşünüldüğünde serinlemek için ağağınıza gelen bir fırsat olarak değerlendiriyorsunuz, tadını çıkarmanızı öneriyoruz.