Tatil Yerleri

Üzümlü

Villa Kiralayarak Tatil bölgelerinden birisi olan Üzümlü köyü doğa sever tatilciler, muhafazakar tatil villası talepleri ve Balayı Villası gibi pek çok seçeneği bir arada sunan doğal atmosferi, tertemiz havası sessizliği, konforu ve kalitesi yüksek Tatil Villaları ile ziyaretçilerini büyülüyor. Tarihi Roma dönemlerine dayanan bu güzel köyümüz üzümleri ile de dünyada tanınıyor.

Köyümüz , Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Üzümlü köydür . Eski adı Margaz olup , Margaz ismini kendisine has üzüm türü olan Margaz üzümünden almıştır . Eski roma zamanında Margazi olarak bilinen bu tür halazır Margazi isminde Rodos adasında da yetiştirilmektedir . Yakın zamanda geçen büyük şehir yasası ile de köyümüz Kaş'ın bir Mahallesi olmuştur.

Mübadeleden önce Rumlarla birlikte yaşanılmış mübadeleyle köyümüzde ki Rumlar Rodos ve meis adalarına göç etmişlerdir.

Köyümüzün başlıca geçim kaynağı kendisine has üzüm türü olan Margaz üzümü yetiştiriciliğidir . bunun yanında doğası ve iklim şartları avantajıyla sebze ve meyve portföyü olarak oldukça geniş bir zenginliğe sahiptir . ayrıca doğal olarak şifalı bitkiler yönünden de çok zengindir.